Damp-open isoleren

  • Wilt u damp-open isoleren?
  • Wilt u een ademende schil?
  • Wilt u gezonder wonen?
Ja, ik wil een brochure

Ambachtelijk
handwerk

Ecologisch
verantwoord

Hoogwaardige
recreatiewoning

Gezonder wonen door damp-open isolatie

In de traditionele woningbouw en chaletbouw wordt altijd geïsoleerd met een dampremmer aan de binnenzijden van de isolatie. Een dampremmer is een afsluitende folie (plastic folie) of een aluminium laag op de isolatie. Dit dicht het huis volledig af van de buitenlucht. Zoals u begrijpt kunt u in een plastic zak niet leven en ademhalen en daarom is het noodzakelijk om middels een ventilatievoorziening het huis bewoonbaar te maken.

Het verschil tussen damp-open en dampdicht

Bij damp-open bouwen passen we deze afsluitende (dampremmende) laag niet toe, zodat de gehele constructie kan “ademen”. Met onderstaand voorbeeld willen we u graag duidelijk maken wat het verschil tussen damp-open en dampdicht is:
Als u bij de echte warme bakker een vers brood koopt, dan kan dit op 2 manieren worden verpakt. Als het brood in een plastic zak wordt verpakt, beslaat de plastic zak, als het brood vers en nog een beetje warm is. Doordat het vocht niet weg kan, zal de korst van het brood zacht worden, waarschijnlijk al voordat u thuis bent. Als de bakker het brood in een papieren zak verpakt, (papier is ook een “ademend” materiaal), zal het brood bij thuiskomst nog een vers en knapperig korstje hebben. Omdat een papieren zak “ademend” is, kan het vocht door de zak naar buiten, dit is ook het geval bij damp-open bouwen.
In een woning of chalet is het vochtgehalte in de meeste situaties hoger (uitzonderingen door weersomstandigheden daargelaten) dan buiten. Bij een damp-open constructie kan dit vocht door de constructie en isolatie naar buiten. Hierdoor ontstaat een gelijkmatiger en gezonder binnenklimaat.

Wilt u meer weten over damp-open isolatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze specialiteiten

Chalet-Bouw

chalet in amsterdam

Geniet van uw karakteristieke houten chalet

Een recreatiewoning moet rust, warmte en een geborgen gevoel geven, vinden wij. Er mag iets van uzelf inzitten. En als u de keuze maakt, moet het ook helemaal worden zoals u het zich voorstelt. Want uiteindelijk gaat het erom dat u ervan geniet. Hout is daarvoor bij uitstek geschikt.

Houtstapelbouw

chalet in amsterdam

Een duurzaam en verantwoord houten chalet bouwen

Een chalet met een houtskelet, gestapeld hout, of met ronde houtstammen? Iedere bouwmethode geeft uw recreatiewoning een unieke, eigen uitstraling. Door ons gebruik van duurzame materialen bent u verzekerd van ecologisch verantwoord recreëren.

Rondstambouw

chalet in amsterdam

Geniet van uw karakteristieke houten vakantiehuis of chalet

Wilt u zelf uw houten recreatiewoning in elkaar zetten? Met Van Arragons doe-het-zelf-pakketten zet u uw droomchalet helemaal naar uw hand. Doordat u iedere plank en schroef kent, is uw chalet nog meer van u. Dat geeft enorme voldoening, trots en rust.

Mantelzorgwoning

chalet in amsterdam

Geniet van uw karakteristieke houten vakantiehuis of chalet

Zoekt u een mantelzorgchalet of een mantelzorgwoning met veel comfort, passend in uw omgeving en ontworpen naar uw eigen wensen en behoeften? Dan is Van Arragon Chalet-Bouw u graag van dienst. Al onze mobiele chalets zijn standaard geschikt als mantelzorgchalet.