Over ons

  • U doet graag zaken met de oprichter/eigenaar?
  • U weet onze passie voor ons product te waarderen?
  • U stelt de voordelen van een kleinere organisatie op prijs?
Ja, ik wil een brochure

Ambachtelijk
handwerk

Ecologisch
verantwoord

Hoogwaardige
recreatiewoning

In het jaar 2000 begon de bouw van chalets met het eerste chalet. Dit eerste chalet was voor mijn eigen moeder (en zij woont er nog steeds in). De liefde voor het bouwen met hout is sinds het eerste chalet alleen maar gegroeid. Ook is er vanaf het eerste begin een grote voorliefde voor het bouwen met natuurlijke en gezonde materialen. Toen we daarmee begonnen was dit in Nederland een vrijwel onbekend en onontgonnen werkveld.In onze beginjaren kwam veel kennis van deze materialen en bouwmethoden uit onder meer Duitsland, België en Zwitserland. Ook nu nog is het gebruik van natuurlijke materialen in de bouw nog weinig gebruikelijk. Terwijl er aan damp-open bouwen en het gebruik van natuurlijke materialen toch zo veel voordelen zitten. Verdere informatie over het gebruik van natuurlijke materialen en over damp-open isoleren kunt u vinden op de pagina’s ‘ecologisch bouwen‘ en ‘damp-open-isoleren‘.

Inmiddels hebben we ruim 18 jaar ervaring en zijn we 250 eenheden (chalets, vakantiehuizen en woonhuizen) verder. Van Arragon Chalet-Bouw is een organisatie die klein genoeg is om met de eigenaar zelf om tafel te zitten en groot genoeg is om ook voor parken en campings een betrouwbare partner te zijn.

Wilt u met ons samenwerken of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Onze specialiteiten

Chalet-Bouw

chalet in amsterdam

Geniet van uw karakteristieke houten chalet

Een recreatiewoning moet rust, warmte en een geborgen gevoel geven, vinden wij. Er mag iets van uzelf inzitten. En als u de keuze maakt, moet het ook helemaal worden zoals u het zich voorstelt. Want uiteindelijk gaat het erom dat u ervan geniet. Hout is daarvoor bij uitstek geschikt.

Houtstapelbouw

chalet in amsterdam

Een duurzaam en verantwoord houten chalet bouwen

Een chalet met een houtskelet, gestapeld hout, of met ronde houtstammen? Iedere bouwmethode geeft uw recreatiewoning een unieke, eigen uitstraling. Door ons gebruik van duurzame materialen bent u verzekerd van ecologisch verantwoord recreëren.

Rondstambouw

chalet in amsterdam

Geniet van uw karakteristieke houten vakantiehuis of chalet

Wilt u zelf uw houten recreatiewoning in elkaar zetten? Met Van Arragons doe-het-zelf-pakketten zet u uw droomchalet helemaal naar uw hand. Doordat u iedere plank en schroef kent, is uw chalet nog meer van u. Dat geeft enorme voldoening, trots en rust.

Mantelzorgwoning

chalet in amsterdam

Geniet van uw karakteristieke houten vakantiehuis of chalet

Zoekt u een mantelzorgchalet of een mantelzorgwoning met veel comfort, passend in uw omgeving en ontworpen naar uw eigen wensen en behoeften? Dan is Van Arragon Chalet-Bouw u graag van dienst. Al onze mobiele chalets zijn standaard geschikt als mantelzorgchalet.