Rondhoutstambouw

  • Unieke en geheel eigen sfeer
  • Buitengewoon robuust en stabiel
  • Ook mobiel gebouwd
Ja, ik wil een brochure

Ambachtelijk
handwerk

Ecologisch
verantwoord

Hoogwaardige
recreatiewoning

Een rondstam chalet moet u ervaren.
Er is niets waarmee de sfeer en uitstraling van deze unieke bouwmethode kan worden vergeleken.
Deze sfeer komt u tegen in de Scandinavische natuur en geeft u een gevoel van rust en ontspanning, zoals u deze ervaart aan de Noorse fjorden en rond de Finse meren.

Rondstam chalets van echte boomstammen

Rondstam chalets (ook wel lodges genoemd) worden opgebouwd met echte boomstammen. De verbinding tussen de stammen geeft ongekend veel stabiliteit aan de constructie. Ook onze rondstam chalets kunnen mobiel worden gebouwd. Deze, in eigen beheer ontwikkelde mobiele chalets, zijn verplaatsbaar en dus zeer geschikt voor recreatiebouw.

Onze standaard rondstam chalets worden gebouwd met cilindrische gedraaide stammen (overal dezelfde diameter) van 19 cm in doorsnede. Ook grotere doorsneden zijn mogelijk. Het hout voor de rondstam chalets komt uit Noord-Europa (door het koude klimaat is er maar een kort groeiseizoen en door deze langzame groei wordt het hout harder en dus beter van kwaliteit). De Grenen stammen komen van de Grove Den (Pinus Sylvestris) en worden voor het verwerken terug gedroogd.

Bouw uw eigen rondstam chalet

Ook onze rondstammen zijn (evenals de houtstapelbouw) als bouwpakket leverbaar. Deze bouwwijze is geschikt om zelf te bouwen en hierbij is geen speciale bouwkundige kennis noodzakelijk. Wel is het bouwen van een rondstam chalet een inspannend karwei, dit door de afmetingen en het gewicht van de balken. Ook bij de rondstambouw hebben we geen standaard modellen, maar ieder ontwerp is klantspecifiek. Uw chalet bouwpakket zal dus compleet naar uw wensen gemaakt worden. We leveren ons chalet bouwpakket inclusief kozijnen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via info@chalet-bouw.nl of +31 (0) 622 970 227.

Onze specialiteiten

Chalet-Bouw

chalet in amsterdam

Geniet van uw karakteristieke houten chalet

Een recreatiewoning moet rust, warmte en een geborgen gevoel geven, vinden wij. Er mag iets van uzelf inzitten. En als u de keuze maakt, moet het ook helemaal worden zoals u het zich voorstelt. Want uiteindelijk gaat het erom dat u ervan geniet. Hout is daarvoor bij uitstek geschikt.

Houtstapelbouw

chalet in amsterdam

Een duurzaam en verantwoord houten chalet bouwen

Een chalet met een houtskelet, gestapeld hout, of met ronde houtstammen? Iedere bouwmethode geeft uw recreatiewoning een unieke, eigen uitstraling. Door ons gebruik van duurzame materialen bent u verzekerd van ecologisch verantwoord recreëren.

Rondstambouw

chalet in amsterdam

Geniet van uw karakteristieke houten vakantiehuis of chalet

Wilt u zelf uw houten recreatiewoning in elkaar zetten? Met Van Arragons doe-het-zelf-pakketten zet u uw droomchalet helemaal naar uw hand. Doordat u iedere plank en schroef kent, is uw chalet nog meer van u. Dat geeft enorme voldoening, trots en rust.

Mantelzorgwoning

chalet in amsterdam

Geniet van uw karakteristieke houten vakantiehuis of chalet

Zoekt u een mantelzorgchalet of een mantelzorgwoning met veel comfort, passend in uw omgeving en ontworpen naar uw eigen wensen en behoeften? Dan is Van Arragon Chalet-Bouw u graag van dienst. Al onze mobiele chalets zijn standaard geschikt als mantelzorgchalet.